Vintage vinkit kauneutenne hyväksi


Vintagevinkit teille hyvät lukijat,

Inspiraationa " Niksi-Pirkka "


Tässä neljä vinkkiä nuorekkuuteen – suoraan 1920-luvulta Glynin kirjasta:


1. NÄIN HOMMAAT NUOREKKAAT HUULET

"Nuoren suun kauniit viivat säilyvät harvoin neljännenkymmenennen ikävuoden yli. Jos huulet kehittyvät kapeaksi, epämiellyttäväksi viivaksi, niin se [harjoitus] kehittää lihaksia ja ne käyvät täyteläisemmiksi. Toisaalta, jos ne jo ovat käyneet paksuiksi ja rumiksi, niin tämä harjoitus poistaa niistä liian rasvan ja palauttaa entisen muodon", Glyn kirjoitti.

Ratkaisu: Treenaa huulia puristamalla niitä tiukasti yhteen ( "Älkää supistako!") ja laske kymmeneen. Päästä jännitys. Toiset viisi kertaa. Harjoituksen päätteeksi "tunnette huulissanne lämpimän hehkun".


2. NÄIN HYÖDYNNÄT MAGNEETTISIA VIRTOJA

"Nukkukaa aina pää magneettista pohjoista kohti, sillä, on olemassa voimakkaita virtoja, jotka kulkevat maan läpi pohjoisnavasta etelänapaan, ja maata kuusi tai kahdeksan tuntia joka yö niiden vaikutukselle alttiiina on hyvä keino kuona-aineiden postoa varten. Te tuette halvausta ja kaikkia tällaisesta tukkeutumisesta johtuvia tauteja, jos vietätte yönne jalat pohjoiseen ja pää etelään päin."

Ratkaisu: Jos nyt on niin, ettei vain pysty nukkumaan pää pohjoiseen, niin sitten pitää nukkua Glynin mukaan pää itään ja jalat länteen ("Tämän säännön muistaminen aiheuttaa suuren eron lasten terveydessä ja kasvussa.").


3. NÄIN NELIKYMPPINEN NAINEN TULKITSEE PEILIKUVAANSA

"Lihasten rappeutunut on lisääntynyt hirveästi ja saanut aikaan peloittavia tuloksia, ja rouva neljäkymmenviisivuotiaan iho tuntuu jollain tavalla tyhjältä ja veltolta. Nuoruuden täysi voimakkuus on suurimmaksi osaksi hävinnyt, eikä hän ole lainkaan tyytyväinen ulkonäköönsä katsoessaan peiliin."

Ratkaisu: Tähän tilanteeseen kirjoittaja ei ikävä kyllä ehdottanut mitään täsmällistä ratkaisua.

4. NÄIN HANKKIUDUT EROON KAKSOISLEUASTA

"Sellaisten naisten, joilla on suurehko leuka, ja joidenkin muiden myöskin, leuka on hyvin taipuvainen painumaan alaspäin. Tämä saa osaksi aikaan kaksoisleuan. Ei riitä lihan poistaminen kurkusta, leuan kärki täytyy vetää ylös myöskin, koska alahuulen alaspainajalihas on käynyt veltoksi ja liha alkanut riippua."

Ratkaisu: Jumppa, jonka aikana puristellaan hampaita yhteen, vedellään "leuan lihaa" alaspäin ja muikistellaan kummallakin huulella ("Ikään kuin koettaisitte saada huulenne koskettamaan nenäänne.").


Kiitos, Elinor. Näillä vinkeillä pärjäämme vähän aikaa, mutta ajattelimme kuitenkin nostaa seuraavat niksit tähän päivään ja kertoa teille hyvät lukijat kauneuden- ja ihonhoidon uusimmat innovaatiot. Seuraavassa jutussa jotain vähän nykyaikaisempaa! ;)
Lähde: Sitaatit ovat The Wrinkle Book, Or, How to Keep Looking Young (1927) teoksen suomennoksesta Kauneudenhoidon käsikirja (Kustannus Oy Minerva 1930).

"Me Naiset"