Hifistelty ihonhoito kesällä

Kun suomalaiset ovat päässeet kesän makuun, siitä nautitaan hulvattomasti. Iho voi palaa, mutta vauriot voidaan onneksi korjata solubiologiaa hyödyntämällä. Ihon pelastukseksi on kehitetty vitamiinien kuljetinmenetelmä tyvisolukertokseen asti. Se on saksalainen ihonhoitoinnovaatio, joka hoitaa, nuorentaa ja korjaa myös jo vaurioitunutta ihoa.

Kesällä on syytä huomioda, että iho on hyvin kuorittu ja kosteutettu, jotta päivetyt tasaisemmin. Lisäksi on syytä kiinnittää huomiota, että iho hengittää hikoillessa. Tärkein kaikista on suojata iho UV- säteiltä silti kuormittamatta sitä liikaa " kemikaalipommilla ".


lHON KUORINTA: Vartalon iholle paras kuorinta on hienojakoinen puhdas mineraalisuola sillä se sitoo kosteutta ihoon ja on luonnon antibakteerinen aine silti kuivattamatta ihoa. Mineraalisuola on myös kuljetinaine, joten sen avulla seuraavat kosteusaineet pääsevät imeytymään paremmin. Suosittelemme retipalm Therma Vital Sole Salz - mineraalisuolaa, jossa on vitamiinit ja hivenaineet tallella. Usein ruokasuolat käyvät kovan puhdistusprosessin läpi, jolloin vitamiinit ja hivenaineet huuhtoutuvat pois.


Kasvojen kuorinnassa on syytä huomioida, etteivät kuorinta-aineet hankaa kasvojen herkkää ihoa. Toisaalta myös liian voimakkaat happokuorinnat ovat pannassa, sillä ne rikkovat ihon luonnollisen suojan - näin iho altistuu epäpuhtauksille ja ihoärsytyksille. Suosittelemme happokuorintoja, mutta miedossa muodossa - kuten maitohappo ja glykolihappo maksimissaan 10%.


IHON KOSTEUTUS: Kun iho on puhdistettu ja kuorittu on se valmis ottamaan vastaan kosteus- ja ravintoaineet. Ihon kosteutus on tärkeä tasapainoisen ja terveen ihon ylläpidossa - täydellinen kosteustasapaino estää ihon altistumisen ihoärsytyksille -ja tulehduksille.


Kosteusvoiteen valinnassa on syytä huomioida, etteivät ne sisällä kalvonmuodostajia - niin kasvoille ja vartalolle tarkoitetuissa voiteissa. Pääsääntöisesti kosteusvoiteissa on lähes aina kalvonmuostoja, jotta iho pystyisi säilyttämään kosteuden tehden ihon pinnalle suojaavaan kalvon. Toisaalta suojaavia kalvoja käytetään myös siksi, etteivät allergisoivat väri- ja säilöntäaineet imeytyisi ihon pintakerrosta syvemmälle - perinteinen kosmetiikka vaikuttaa siis ihon pintakerroksessa pehmentäen sitä.


Mikäli halutaan säilyttää kosteusaineet ihossa on tuotteessa syytä olla kasvipohjainen kalvonmuodostaja, jotta kosteus ei haihtuisi ihosta. Läpäisevä kalvo estää ihon tukkeutumisen perinteisten "muovimaisen" kalvonmuodostajan sijaan.


Nyt, kun olemme varmistaneet, että tuote ei tuki ihohuokosia on syytä tarkastella onko tuotteen voidepohja pienimolekyylistä ja sisältäähän se kuljetinaineet. Lisäksi olisi syytä tarkastella, ettei tuotteessa ole kovaa muovimaista kalvonmuostajaa, kuten lähes kaikki kosmettiiset voiteet sisältävät. Kalvomaisia aineita käytetään, jotta raaka-aineet eivät imeytyisi ihon pintakerrosta syvemmälle ja toisaalta estäisivät kosteuden haihtumisen.


Kosmetiikkajättien on helpompi ja halvempi valmistaa tuotteet yksinkertaisesti, kuin käyttää rahaa valmistusmenetelmiin, jota valtaväestö ei ehkä huomaa tai tiedä. On paljon kalliimpaa valmistaa tuote allergisoimattomilla säilöntäaineilla ja erityisillä valmistusmenetelmillä, kuten tyhjiölaitteilla tyhjiöpakkaukseen. Helpompi on vain lisätä kovat säilöntäaineet edullisiin muovipurkkeihin ja valmistaa massana isoja määriä tuotteita, jotka säilyvät vuosikausia jättivarastoissa. On syytä alkaa ihmetellä mikäli kosmeettinen voide säilyy vuosikausia, mitä kemikaaleja siinä on?RETIPALM HIFISTELY: Edustamani tuotesarja retipalm tulee saksasta ja he valmistavat tuotteet omassa tehtaassaan Etelä-Saksassa tyhjiölaitteilla ja tuote päätyy tyhjiöpakkaukseen, perinteistä pumppopulloa hifistellympään versioon.Raaka-aineet ovat puhtaita ja valittu tarkoin vain tieteellisesti todistettuja ainesosia, jotka perustuvat faktaan ja vaikuttavat ihokerroksissa pintaa syvemmällä.


Retipalm tuotteet ovat turvallisia käyttää, sillä ne eivät sisällä:


- ihoa tukkivia kalvonmuodostajia,

- haitallisia säilöntäaineita (tyhjiöpakkaus minimoi säilöntäaineiden määrän),

- väriaineita (tuotteen väri tulee luonnollisesta raaka-aineesta)

- parfyymiaineita (tuoksu tulee vain luonnollisesta raaka-aineesta, kuten A-vitamiini)

- eläinperäisiä aineita (kuten lanoliini - lampaanrasva jne.)VITAMIINIT IHONHOIDOSSA: Nyt, kun olemme selvittäneet mitä tuotteessa ei kannata olla on syytä paneutua aiheeseen mitä niissä pitäisi olla. Ravitsevat vitamiinit ovat terveen ihon perusta, jotta solut voisivat uudistua ne tarvitsevat ravintoa. Terveen ihon kulmakivi on vitamiinien imeyttäminen ihosoluihin, tyvisolukerrokseen asti. Tyvisolukerroksessa tapahtuu solu-uudistus, joten ihokerrosten ytimeen asti pitäisi ravintoaineet saada imeytettyä.


Ruuasta saatavat vitamiinit imeytyvät viimeisenä kasvojen iholle, elintoiminnoille oleelliset elimet ottavat ravintoaineet ensimmäisenä vastaan. Hauska nippelitieto esittää, että porkkanoita tulisi syödä päivässä 7kg, jotta niistä imeytyisi yhtään beetakaroteenia ihosoluihin asti. Meillä kaikilla on todennäköisesti vitamiinien puutostila ihossa, mutta siitä ei puhuta sillä ei uhkaa varsinaisesti terveyttä.


Harva pystyy syömään kilokaupalla kasviksia ja hedelmiä niin suuria määriä päivässä, jotta ne imeytyisivät ihoon asti. Mikäli söisit suuria määriä vitamiineja suurin osa niistä menisi virtsan mukana pois kehosta ja lisäksi maksa ei pystyisi käsittelemään niitä - sama pätee myös vitamiini-kapseleihin. Tästä syystä turvallisinta olisi imeyttää vitamiineja ihon läpi suoraan ihosoluihin.


Toisaalta terveellistä ja vitamiinipitoista ravintoa en väheksy, koska se on terveen kehon kannalta elinehto lisäksi suoliston hyvinvointi ja iho kulkevat käsi-kädessä.


Esimerkiksi aknen ja ikääntyneen ihon hoidossa on jo vuosikymmeniä käytetty A-vitamiinia menestyksekkäästi lääkevalmisteiden muodossa sisäisesti nautittuna - tulokset ovat loistavia, mutta ovat kovin rajuja keholle erityisesti sisäelimille. Turvallisinta on imeyttää A-vitamiinia ihon läpi. A-vitamiini kosmetiikassa tunnetaan muodoissa retinyylipalmitaatti ja retinoli alkoholi, näillä raaka-ainemuodoilla saadaan loistavia tuloksia mikäli ne ovat tarpeeksi isoissa pitoisuuksissa ja omaavat kuljetinaineet. Jotta A-vitamiini voi toimia täytyy sen päästä tyvisolukerrokseen asti - ihon pinnassa siitä ei ole juurikaan hyötyä.
A-vitamiinin vaikutus iholla:

1. A-vitamiini tukee solujen kasvua. Ihon parantuminen nopeutuu, epidermis vahvistuu ja stabiloituu.

2. A-vitamiini parantaa ihon vastustuskykyä. UV-säteily tuhoaa valkosoluja (Langerhans’ solut). A-vitamiini suojelee valkosoluja, jolloin solut voivat tehdä tehtävänsä: vaurioituneiden solujen löytäminen ja tuhoaminen.

3. A-vitamiini siloittaa ja pehmentää ihoa. Paksu ja huokoinen sarveiskerros puristuu vahvemmaksi. Iho tuntuu sileämmältä ja pehmeämmältä sekä sen luonnollinen UV-suoja vahvistuu.

4. A-vitamiini parantaa ihon luonnollisia kosteuttavia mekanismeja. Se stimuloi dermiksen fibroplasteja, jolloin ne alkavat tuottamaan enemmän glykosaminoglykaani. Tämä geelimäinen aine sijoittuu epidermiksen solujen väliin. Se pystyy sitomaan paljon vettä, joten se lisää ihon luonnollista kosteutta.

5. A-vitamiini normalisoi talin tuotantoa.


C-vitamiinin vaikutukset iholla:

1. Tulehduksia ehkäisevä,

2. Tukee haavojen parantumista,

3. Rauhoittaa punoitusta ja kutinaa,

4. Vahvistaa verisuonten seinämiä,


5. Pigmenttiä hajoittava


C-vitamiinilla saadaan loistavia tuloksia pigmenttimuutosten ja couperosan hoidossa. C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joten se tarvitsee kaverikseen rasvaliukoisen vitamiinin, kuten A- tai E-vitamiini. Koska ihosolumme sisältävät öljymäisen kalvon ei siis vesiliukoinen voi öljypinnan läpi päästä solun tumaan asti - onneksi se on mahdollista mikäli vesiliukoinen vitamiini on sidottu rasvaliukoiseen, kuljetinaneita unohtamatta.


E-vitamiinin vaikutus iholla:

1. E-vitamiini UV-suojana Auringon säteily on merkittävin tekijä ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen. Eri tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllisesti käytettynä E-vitamiini vähentää auringon aiheuttamia vaurioita sekä lisää ihon luonnollista UV-suojaa.

2. E-vitamiini tulehduksia ehkäisevänä

3. E-vitamiini tukee ihon parantumisprosessia.

4. E-vitamiini kosteuttajana Kuivuus ja heikentynyt kyky sitoa kosteutta ovat ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä iholla. Ulkoisesti käytettynä E-vitamiini voi vähentää transepidermaalista kosteuden haihtumista – pienet rypyt vähentyvät ja ihosta tulee terveen ja sileän näköinen.Retipalm on sitonut luonnollisiin kuivaöljyihin A-,C-,E-vitamiinia ja beetakaroteenia eri pitoisuuksissa, joista voidaan valita jokaiselle iholle oikeat tuotteet, halutaanko korjata vaurioitunutta ihoa vai ylläpitää saavutettuja tuloksia ja nuorekkaasti säteilevää ja tervettä ihoa. "Terve ja säteilevä iho täältä tullaan"!