IHANA KAMALA SELLULIITTI

Updated: Jun 1, 2019

Me naiset sen tiedämme. Kun elohopea kiirii ylöspäin, kaivetaan kaapista ne ihanat shortsit, jotka viime kesänä ostettiin alennusmyynneistä. Tätä on odotettu koko talvi! Mutta hetkonen…


Selluliitti eli muhkurainen appelsiini-iho aiheuttaa meistä useammille päänvaivaa. Se on naisilla huomattavasti yleisempää kuin miehillä; jopa 90%:lla naisista on selluliittikudosta. Muhkurainen iho syntyy, kun verinahan alle sidekudosten väliin kertyy rasvasoluja. Naisilla ja miehillä tämä sidekudos on rakenteeltaan erilaista, joten siksi selluliitti näkyy meillä naisilla herkemmin. Suurentuneet rasvasolut aiheuttavat painetta veren- sekä lymfakierrossa aiheuttaen sen, että soluihin kertyy nestettä sekä kuona-aineita, mikä taas lisää rasvakertymien kuultamista ihon lävitse.


”Reisien alueella rasva-aineenvaihdunta on hitaampaa. Siksi sinne myös kertyy enemmän rasvaa kuin vyötärölle”


Selluliitista puhutaan kahdessa eri yhteydessä. Lääketieteessä selluliitti on vakava syvällä ihossa esiintyvä bakteeri-infektio eikä sitä pidä sekoittaa kosmeettiseen selluliittiin.

Nyt seuraa rehellinen lausunto: kosmeettisesta selluliitista on tehty kauneusteollisuudessa epänormaali tila, josta pitää pyrkiä eroon. Tämä on uskomus, jota muokkaisin seuraavalla tavalla:

Selluliitti on täysin normaalia. Keinoja kuitenkin löytyy sen vähentämiseksi, niin esteettisistä kuin terveydellisistä syistä.


PERINTÖTEKIJÄT + ELÄMÄNTAVAT


Geeneille emme voi mitään. Toisilla selluliitti on näkyvämpää ihonalaisten ”rasvalokeroiden” koon vuoksi. Aina ei tarvitse olla edes ylipainoa, sillä jopa huippu-urheilijoilla sitä esiintyy alhaisesta rasvaprosentista huolimatta. Parhaiten pystyt vaikuttamaan selluliittiin elämäntavoilla.


Ihoalueella, jolla selluliittia esiintyy, aineenvaihdunta on hidastunutta. Liikunnalla voidaan aktivoida uinuvaa nestekiertoa. Paljon istumatyötä tekevä hyötyy varmasti jo arkiaktiivisuuden lisäämisestä, mutta paras tulos saavutetaan, kun treenataan lihaksia.

Lihaskuntotreenin jälkeen aineenvaihdunta voi olla koholla jopa kolme päivää”


Myös nestetasapainosta täytyy pitää huolta. Rehellisesti, juotko riittävästi päivän aikana? Riittävä nesteen nauttiminen päivän aikana vähentää myös väsymystä ja nostattaa vireystilaa, jolloin myös mahdolliset treenit jaksaa tehdä paremmin.

Se, miltä kroppa näyttää ja tuntuu, riippuu 80%:sesti siitä, mitä suusta mätetään alas. Liikuntakaan ei pelasta jos ravintoasiat ovat retuperällä. Ei tehdä tästä postauksesta mitään ravintovuodatusta, mutta järkevään syömiseen avaimet ovat annosten mitoittamisessa, säännöllisessä syömisessä sekä ravintoaineiden oikeanlaisessa jakautumisessa. Eli sopivat annoskoot sekä ateriavälit, ja muistetaan panostaa rasvojen ja hillihydraattien laatuun.

Ei pidä myöskään unohtaa unta, sillä huono yöuni tai valvominen vaikuttaa hormonitoimintaan sekä vireyteen. Lisäksi palautuneena jaksat paljon paremmin panostaa liikkumiseen sekä syömiseen.ALIPAINEHIERONTAA IMUKUPEIN - MONINKERTAINEN HYÖTY


KB Spa:n Cellulite Heat – hoito perustuu alipaineeseen, jonka avulla voidaan lisätä hoidettavan ihoalueen aineenvaihduntaa. Paine kohottaa kudoksia mahdollistaen veren sekä lymfanesteiden virtaamisen ongelma-alueella paremmin. Samalla solut saavat happea sekä kuona-aineet, rasva mukaan lukien, lähtevät liikkeelle ja poistuvat elimistöstä virtsan mukana.

Koska alipaine yltää parhaimmillaan jopa 10cm syvyyteen, voidaan hoidolla vaikuttaa myös alueen lihaskudoksiin. Hieronnassa yhtenä lihashuollon menetelmänä hyödynnetäänkin alipainetta, jonka avulla voidaan avata kireitä lihaskalvoja ja nopeuttaa kudosten paranemista.

Hoidossa alipaine toteutetaan mekaanisesti imukuppitekniikalla. Cellulite Heat -hoidossa käytetään aineenvaihduntaa tehostavaa hierontaöljyä, jonka avulla myös kupit luistavat paremmin iholla. Käsittelyn jälkeen hoidetulle alueelle levitetään okluusionaamio. Naamion annetaan vaikuttaa hoidon jälkeen noin kymmenen minuuttia, jolloin tuotteen ainesosat tehostavat hoidetun alueen aineenvaihduntaa.PARAS HYÖTY YHDISTELMÄHOIDOSTA


Hoito suoritetaan noin viikon välein. Parhain lopputulos saavutetaan, kun hoitovälit ovat mahdollisimman lyhyet.

Hoito on erittäin voimakas ja saattaa tuntua melko rajulta. Jos sinulla on taipumusta saada mustelmia herkästi, tässä hoidossa niitä todennäköisesti syntyy. Hoitoa ei suositella etenkään juhlakaudella juuri tästä syystä. Ennen seuraavaa hoitokertaa on kuitenkin syytä varmistaa, että mahdolliset mustelmat ovat hälvenneet kokonaan.

Hoitokertojen välillä omahoito on tärkeää. Heti hoidon jälkeen on tärkeää juoda runsaasti vettä vilkastuneen aineenvaihdunnan vuoksi. Kotona tehtävä säännöllinen kuivaharjaus esimerkiksi suihkun yhteydessä sekä selluliittivoiteen käyttö tehostaa selluliitin vähenemistä. Ei pidä myöskään unohtaa edellä mainittua liikuntaa eikä ruokavaliota.


VARAA AIKA CELLULITE HEAT - HOITOON


Cellulite Heat on hoito, jolla pystytään vaikuttamaan tehokkaasti kosmeettiseen selluliittiin. Kyseessä on voimakas, mutta luonnollinen hoitokeino vähentää näkyvää appelsiini-ihoa. Cellulite Heat on hellävaraisempi verrattuna moniin muihin esteettisiin hoitomuotoihin.

Jos sinusta tuntuu, että kaipaat apua selluliitin vähentämiseen, Cellulite Heat on varma vaihtoehto onnistuneelle aineenvaihdunnan lisäämiselle!


Lisää tietoa hoidosta löydät Spa hieronnat - palvelukuvausosiosta

https://www.kbspatampere.com/fysio


#selluliitti #selluliittihoito #hyvinvointi #omaiho #omakeho #vartalohoito #tampere #hieronta #hierojatampere