Mikä todella on Kosmetologi?


Kosmetologi on henkilö, joka toimii kauneushoitolassa, kylpylässä, apteekissa tai kosmetiikka osastolla. Kosmetologi auttaa asiakasta kokonaisuutena koko kehon terveyteen liittyen. Kosmetologi voi joskus muistuttaa jopa terapeuttia, sillä asiakkaat jakavat kosmetologin kanssa ilot ja surut. Kosmetologi on myös hieroja, joka joskus herättää kummastusta. Kosmetologi koulussa käydään ihmisen anatomia, luut ja lihakset sekä klassinen hieronta - kosmetologi on siis klassisen hieronnan ammattilainen. Kosmetologi myös tuntee ihon ja sen toiminnan eli hän on opiskellut ihon anatomiaa ja fysiologiaa. Hän on opiskellut erilaisia raaka-aineita, joita kosmetiikassa käytetään sekä niiden vaikutukset ja allergiat. Kosmetologi on opiskellut biokemiaa - miten aineet saadaan vaikuttamaan ihosoluun?


Kosmetologia on osa ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Kosmetologia pohjautuu lääketieteeseen; anatomiaan, dermatologiaan, fysiologiaan, histologiaan, biokemiaan, farmakologiaan, fysiikkaan, psykologiaan.

Ammattilainen käyttää tutkittuja ja turvallisia tuotteita sekä laitteita. Käytämme työssämme hoitavaa kosmetiikkaa, joka vaikuttaa ihon terveyden säilyttämiseen ja ihon suojaamiseen. Hoidamme esteettisesti häiritseviä ilmiöitä ja autamme iho-ongelmista kärsiviä ihmisiä.

Ohjaamme asiakkaitamme oikeanlaisessa ihon hoidossa, kerromme ravinnon ja liikunnan merkityksestä ihon hoidossa. Kosmetologit tekevät yhteistyötä lääkärien kanssa, kosmetologit voivat hoitaa esim. leikkaushoitojen jälkeen asiakkaan ihoa tarpeen mukaan. Kosmetologi ja lääkäri voivat tehdä yhteistyötä aknen hoidossa.

Monilla iäkkäillä ihmisillä on paljon jaloissa ongelmia, me osaamme hoitaa jalkojen erilaisia ongelmia ja tarvittaessa ohjata asiakas eteenpäin lääkärille. Nämä jalkahoidot ovat terveyttä edistäviä hoitoja.

Ammattilainen kouluttaa itseään jatkuvasti, jotta hän tietäisi uusimmat tutkimustulokset ja turvalliset hoitotavat. Tämä ammatti on elinikäistä oppimista, koska jatkuvasti tulee uusia tutkimustuloksia tuotteista ja hoitomenetelmistä.

Olen huomannut työssäni, kuinka moni asiakas nauttii hoidosta, kosketuksen ja ihmiskontaktin myötä. Tämä ammatti on kokonaisvaltaista ja läsnäolevaa työtä, me autamme asiakkaan ongelmassa ja samalla luomme mielihyvää ja kohotamme kenties jonkun itsetuntoa näillä hoidoilla.


Kosmetologi on läsnä ja auttaa!

Yst. Sarita Mattila, SKY - Kosmetologi


Lähde: Google ja Maarit Valtonen SKY-kosmetologi

Kuvassa A-vitamiinin kemiallinen kaava, jota kosmetologi saattaa imeyttää kasvohoidoissa