Talvi-ihon hoito


Kuiva iho, ärtynyt iho, punoittavat posket ja rohtuneet huulet - Kuulostaako tutulta? Talvella varsinkin näin kovien pakkasten aikaan iho kuivuu hyvin helposti. Pakkanen ja viima ilmiselvästi rasittavat ihoa, mutta mikä neuvoksi? Meillä on ihon pinnassa suojaava kalvo eli hydrolipidikalvo, joka suojaa ihoa ulkopuolisilta ärsykkeiltä. Hydrolipikalvon tehtävä on suojata ihoa ja säilyttää kosteus, ettei se haihdu. Toisilla ihotyypeillä on jo luonnostaan heikko suojakalvo ihan omasta takaa, joten se ärtyy hyvin helposti ja on altis tulehduksille ja ihottumille. Kun iho on ns. rikki se ei toimi normaalisti, jolloin se kuivuu.Tässä kohtaa usein neuvotaan olla pesemättä ihoa tai pestä sitä perusvoiteilla ja käyttää paksuja kosteusvoiteita. Iho tuntuu nyt kosteutetulta, mutta tunne on ns. "muovipussi-illuusio" eli perusvoiteet muodostavat ihon pinnalle kalvon, jonka alla iho alkaa hikoilla - iho tuntuu kostealta. Kokeile vaikka niin, että laitat elmukelmun iholle tiiviisti niin huomaat nopeasti kostean tunteen iholla. Varsinaista kosteutta iholle ei siis tällä edm. menetelmällä saada. En myöskään täysin teilaa perusvoiteita sillä ne ovat todella hyviä iholle, jossa on pahoja ekseemoja - tässä kohtaa iho on syytäkin suojata bakteereilta.


Avainsana on imeyttää kosteusaineita ihoon, eikä vaan jättää niitä ihon pinnalle. Ihon pintaa syvemmälle ei voida imeyttää aineita varsinkaan, jos sitä ei lainkaan pestä vedellä. Lisäksi ihoa olisi syytä myös kuoria, mutta vältäthän hankaavia kuorintoja sillä ne saavat aikaan ihon pinnan kuivimisen. Ajatellaanpa jalkapohjia, kun ne joutuvat kovalle paineelle - syntyy kovettumia. Sama efekti tapahtuu iholla - paine ja hankaus saa ihon pinnan parkkiintumaan. Riippuen ihotyypistä hankaus voi ärsyttää ihoa ja jopa lisätä talineritystä. Suosittelen itse mietoja hedelmähappoja, jotka irrottavat kuolleen ihosolukon hellävaraisesti. Maitohappo on esimerkiksi kaikkein hellävaraisin kuorinta, sillä sitä on meidän ihon suojakerroksessa luonnostaan. Toisilla ihotyypeillä, joilla on taipumusta ihoärsytyksiin on todennäköisesti oma hydrolipidikalvo rikkoitunut, jolloin avainsana on vahvistaa tätä suojakerrosta maitohapolla ja vitamiineilla.


retipalm ihonhoidolla halutaan:


- Imeyttää ihoon vitamiineja


- Käyttää kosteutta sitovia aineita, ettei kosteus heti haihdu ihosta


- Pinota pienimolekyyliset tuotteet alle, isommat päälle


- Voidaan jopa pinota kahta erilaista seerumia päällekkäin, jopa kolmea- sitten voide


- Tämä on mahdollista sillä iho esikäsitellään kuljetin aineilla; retipalm puhdistus ja kasvovesi


Suosittelen kuivan talvi-ihon hoitoon tälläistä retipalm settiä:


1. Mild Cleansing Cream - maitohappopohjainen puhdistusemulsio sitoo kosteutta ihoon

2. Therma Vital Toner - mineraalisuolaneste, joka hoitaa ärtynyttä ihoa ja sitoo kosteutta ihoon

3. Vitamin Hydro Gel - A-C-E-vitamiini ja beetakaroteeni geeli, joka ravitsee ja sitoo kosteutta ihoon

4. OPC - Dry Control C-ja E-vitamiinivoide suojaa ihoa kylmältä ja viimalta ja sitoo kosteutta ihoon. Vahvistaa myös verisuonten seinämiä eli hoitaa couperosaa.
KB SPA

retipalm Logo_MAC_Silber_Orange_ilmantau

KB Spa Tampere

Sammonkatu 29

33500 Tampere

044-5959948

info@kbspa.fi

www.kbspatampere.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon