Totuus kosmetiikasta - A-vitamiini


Miksi keksiä pyörää uudestaan? A-vitamiinin tehot on huomattu jo 1950- luvulla ja onkin siitä asti käytetty lääketieteessä onnistuneesti. Koska A-vitamiinia on vuosikaudet käytetty iholle levitettävissä lääkevoiteissa ja sisäisesti kapselina syötävissä mm. aknen ja ikääntyneen ihon hoidossa A-vitamiinin tehosta on paljon tieteellisiä tutkimuksia menestyksekkäin tuloksin.


Kosmetiikkateollisuus on suureksi osaksi markkinointia ja uusia hienoja aineosia keksitään koko ajan, kosmetiikkajätit seuraavat markkinoita ja tuottavat tuotteensa kuhunkin kauteen sopivaksi. Mitä enemmän kosmetiikkapurkkeja kuluttajalta löytyy kaapeistaan sen parempi. Kuluttajaan vedotaan tunteella - mielikuvat, tuotteen koostumus, tuoksu, tunne iholla vaikuttavat meidän määritelmään mikä tuote on hyvä ja mikä ei. Mikäli tuote tuntuu iholla saaden aikaan nipistelyä, lämmön tunnetta miellämme tuotteen huonoksi. Valtaosa kosmetiikasta jää ihon pinnalle vaikuttelemaan sen sisältämien kalvonmuodostajien ansiosta, raaka-aineet eivät pääse pintakerrosta syvemmälle vaan jättää suojaavan kalvon iholle, jolloin tuote tuntuu kosteuttavan. Ajatellaampa vaikka elmukelmua - laitetaan se iholle ja odotetaan hetki, iho alkaa välittömästi " hikoilla " kosteuden tunne on taattu. En sano, että kalvomuodostajat ovat täysin huonojakaan, vaan estävät kosteuden haihtumisen ihosta mikä on sinänsä hyvä, mutta ei varsinaisesti kosteuta eikä ravintoaineet pääse ihokerroksiin vaikuttamaan.


Miten kosmetiikalla ja voiteilla voidaan vaikuttaa ihoon?


Salaisuus piilee solutasolla raaka- aineiden imeyttämisessä. Niinkuin edellä sanottu valtaosa kosmetiikasta vaikuttaa ihon pintakerroksessa, meidän tarkoitus on päästä syvälle ihokerroksiin tyvisolukerrokseen saakka, jossa solu-uudistus tapahtuu. Tietty menetelmä, joka perustuu mm. pH- arvoihin pystytään läpäisemään solukalvo ja vaikuttamaan ihosoluun asti. Kun saamme ravintoaineet syvemmälle ihokerroksiin ihmeitä alkaa tapahtumaan.

A-vitamiini


Kosmetiikassa yleisesti käytetään retinyylipalmitaattia tai retinol alkoholia (alkoholi haihtuu iholle levittäessä). Erittäin tehokas ikääntyneen ihon, epätasaisen ja pigmentoituneen ihon hoidossa. Uudistaa ja korjaa ihoa molekyylitasolla tehokkaasti ja aktivoi kollageenin tuotantoa sekä mikroverenkiertoa. Ikääntyessä ihon tukiverkosto alkaa löystyä, ihosolut alkavat erkaantua toisistaan ja näin syntyy juonteita ja iho alkaa roikkua. A-vitamiini sitoo ihosoluja taas yhteen ja näin iho kiinteytyy ja napakoituu sekä juonteet silottuvat.

Rasvoittuvalla iholla ongelma piilee yliaktiivisissa talirauhasissa, A-vitamiinin tarkoituksena on ensin työntää tali ulos rauhasesta ja pikkuhiljaa lopettaa liikatuotanto kokonaan. Näin ihosta tulee puhdas ja terve.

A-vitamiini on ihon normaalille toiminnalle välttämätön vitamiini, jota keho ei itse tuota. Onneksi retipalm on kehittänyt menetelmän imeyttää sitä suoraan ihoon.

Aknessa kyse pitkästä prosessista kohti tervettä ihoa. Riippuen aknen vaikeusasteesta kosmetiikalla pystytään vaikuttamaan merkittävästi ihoon, kuitenkin usein tarvitaan lisäksi ihotautilääkäriä. Lääketeollisuudessa käytetään aknen hoitoon A-vitamiinijohdannaista sisäisesti, mutta on usein liian voimakas lievään akneen. Koska A-vitamiinia pystyttään imeyttämään retipalmin menetelmällä suoraan ihoon vältetään turhat lääkekuurit.

Retinyylipalmitaatti miedompi A-vitamiinin muoto- Retinoli voimakkaampi A-vitamiinin muoto. Uudistaa, silottaa, pehmentää ihoa, vahvistaa ihon rakennetta, tasapainoittaa talirauhasen toimintaa.


Miksi valitsen kosmeettisen A-vimiinivoiteen


Lääkevoiteet saattavat ärsyttää ihoa, jolloin korkean A-vitamiinipitoisuuden omaava kosmeettiinen A-vitamiinivoide on mahdollisesti sopiva pitkäaikaine vaihtoehto. Iho totutetaan pikkuhiljaa A-vitamiinin aloittaen miedosta, mutta hyvin tehokkaasta pitoisuudesta. Jopa ensimmäisen tason A-vitamiinivoide voi saada aikaan ihon hilseilyä, joka on merkki ihon alkaneesta uudistumisprosessista. Retipalm derma cosmetic, jota KB Spa käyttää on A-vitamiinia 1000 I.U - 10 000 I.U ja 10 001 I.U (Intenrnational Unit) on jo lääkevoiteen raja, joka on monelle jo tarpeettoman suuri pitoisuus. Retinolit taas merkitään prosentteina ja 1% puhdasta retinolia on lääkevoiteen raja, useita tutkimuksia on tehty jossa n. 0,3-0,4% retinollilla on saatu järisyttäviä tuloksia ihon uudistuksessa. Harhaanjohtavasti jotkin retinolikosmetiikka valmistajat merkitsevät tuotteen markkinointiin mikäli tuoteessa on 0,1 % sen yhdeksi prosentiksi.A-vitamiini turvallista?


A-vitamiinia on meidän kehossa luonnostaan, joten et voi olla sille allerginen. A-vitamiinia saadaan ainoastaan eläinperäisistä ainesosista, kuten rasvainen kala, rasvaiset maitotuotteet, maksa. A-vitamiinia ei saada vihanneksista ja kasviksista, kuten yleisesti puhutaan vaan niissä on beeta-karoteenia toimien antioksidanttina A-vitamiinin esiasteena, joka toki suojaa ihosoluja vapailta radikaaleilta.Retinoliseerumi sisältää puhdasta retinolia, joka on A-vitamiinin vahvempi muoto. 

* A-vitamiini tukee solujen kasvua. Ihon parantuminen nopeutuu, epidermis vahvistuu ja stabiloituu.

*A-vitamiini siloittaa ja pehmentää ihoa. Paksu ja huokoinen sarveiskerros puristuu vahvemmaksi. Sitoo ihosoluja yhteen.

*A-vitamiini parantaa ihon luonnollisia kosteuttavia mekanismeja. Se stimuloi dermiksen fibroplasteja, jolloin ne alkavat tuottamaan enemmän glykosaminoglykaania. Tämä geelimäinen aine sijoittuu epidermiksen solujen väliin. Se pystyy sitomaan paljon vettä, joten se lisää ihon luonnollista kosteutta.

*A-vitamiini on ainoa tieteellisesti todistettu talirauhasen toimintaan vaikuttava aine se

muuttaa talirauhasen toimintaa jälleen normaaliksi. Aluksi huuhdellen rauhasen ja näin normalisoi talin tuotantoa

-> Retipalm menetelmällä a- vitamiini vaikuttaa ihosoluihin asti, jolloin pystymme vaikuttamaan ihon rakenteeseen. Toisinaan voi olla, että alkuun iho reagoi a-vitamiiniin kevyenä ihon kuivuutena tai hilseilynä. Nämä oireet ovat tosin hyvin yksilöllisiä.Active Retinol seerumit ovat pienimolekyylisessä

muodossa ja näin läpäisevät ihon tehokkaasti

Seerumi sisältää vain puhdasta retinolia ja peptideitä.

Seerumit 3 tasossa, joiden retinoli pitoisuutta

nostetaan pikkuhiljaa, jotta iho voi käsitellä

retinolia. Aina aloitetaan tasosta 1.
#retinolit #retinoli #retinolikosmetiikka #retipalm #ihonhoito #tehokastakosmetiikkaa #tuloksellinenihonhoito #avitamiini #avitamiinivoide #avitamiinikosmetiikka